MESLEK LİSESİ ÖĞRENCİLERİ AİLELERİMİZLE BULUŞUYOR PROJESİ

28.02.2018 353

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü´nün Tüm Türkiye´deki Mesleki Ve Teknik Eğitim Kurumlarında uygulanmak üzere başlattığı "Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor" projesi bilgilendirme toplantısı tüm öğretmen arkadaşlarımızın katılımı ile okulumuz konferans salonunda yapıldı. Toplantıda okul idarecilerimiz proje hakkında bilgilendirme yaptı. Ayrıca proje ekipleri oluşturularak "Proje Uygulama Takvimi" sunuldu.

Proje ile mesleki okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin; öğretmenleriyle birlikte, okulun bulunduğu mahallede, bulunmadığı takdirde sırasıyla ilçede veya İl içinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç  durumdaki kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük  bakım ve onarımlarının, evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, hayatlarını  kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımların, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşların toplum hizmeti kapsamında belirli bir plan ve proje dahilinde yerel imkanlarla yapılması planlanıyor. İhtiyaç sahibi kişilerin evlerinde yapılan küçük onarım işleri;  Çamaşır makinesi, buzdolabı, elektrik süpürgesi, fırın, ütü, bilgisayar, televizyon gibi elektronik eşyaların bakım ve onarımı, elektrik tesisatları, priz, anahtar, aydınlatma, ısıtma, soğutma ve sıhhi tesisatlarının bakım ve onarımı, boya badana, küçük çaplı kaynak işleri, fayans işleri, ahşap dolap tamiri, zemin onarımı ve yenilenmesi, evin duvar ve çatı onarımları olarak belirlenmiştir.