Akkapı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Düşünen ve düşündüğünü ifade edebilen, toplumsal gelişmeleri, görev ve sorumluluklarını bilen, mesleklerinde başarılı olabilmek için yeni mesleki teknolojileri takip etmenin gerekliliğini bilen, iş ve yüksek öğretime hazırlanan bireyler yetiştiren kurum olmaktır.

Misyon: *Türkiye´nin ihtiyacı olan nitelikli, çağdaş, insani değerlere bağlı, saygılı, mesleklerinde başarılı teknik elemanlar yetiştirmek *Mesleki eğitim standartlarını uluslararası düzeyde yakalamış ve modern eğitim teknolojileriyle donatılmış bir okul olmak *İleri düzeyde tamamı istihdam edilebilir niteliklere sahip öğrenciler yetiştirmek *Yetiştirdiği bireylerle örnek gösterilen ve mensubu olmaktan gurur duyulan bir eğitim, bilim ve kültür merkezi olmak vizyonumuzdur.

Başarılar: *2006 yılında Ulusal Ajansın desteklediği LDV projesi ile “Tıbbı Cihazların Onarımı” projesi ile Sevilya/İspanya’ya 10 öğrencimiz gitti. *2007 yılında Ulusal Ajansın desteklediği LDV projesi ile “Güvenlik Sistemlerinin İncelenmesi” projesi ile Prag/Çek Cumhuriyeti’ne 7 öğrencimiz gitti. *2009-2010 Beceri Tabanlı Proje yarışmasında “Akıllı Sera” projesi ile ilde birinci oldu. *Antalya da yapılan bilek güreşi Türkiye şampiyonasına katılan öğrencimiz üstün başarı sergileyerek Türkiye 2.’si oldu. *2011 yılında öğrencimiz Cahit Can AKYOL bilek güreşinde Türkiye 2.’si olmuştur. Aynı yıl Antalya’da yapılan Avrupa Şampiyonasında Avrupa 4.’sü olmuş milli bir sporcumuz bulunmaktadır. *2011 yılında halter genç bayanlarda Olcay SÜSGÜN isimli öğrencimiz Türkiye 4.’sü olmuştur. *2011 yılında Ulusal Ajansın desteklediği LDV-VETPRO projesi ile “Güneş Enerjisinin Tarımda Kullanımı” projesi ile İspanya ve Avusturya’ya gidilmiştir. *2010 yılı mali destek programı çağrısında Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Biyomedikal Cihazları Bakım Onarım Elemanı Yetiştirilmesi” projesi 2011 ve 2012 yıllarında uygulanmıştır.

Pansiyon Bilgileri:
Saatler: 08:00 - 12:35 13:10 - 17:00
Isınma: Klima-Kalorifer
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://akkapimtal.meb.k12.tr

Adres - Akkapı Mahallesi 12149 Sokak No35 Seyhan/ADANA

Yerleşim Yeri - Akkapı Mahallesi 12149 Sokak No35 Seyhan/ADANA

Adres - Akkapı Mahallesi 12149 Sokak No35 Seyhan/ADANA

Ulaşım Okulumuza Akkapı dolmuşları ve 131 Nolu Balcalı-Akkapı belediye otobüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz ilçe merkezine 4-5 km uzaklıktadır.