Tanıtım
Öğrencilerimize orta öğretim düzeyinde asgari ortak genel kültür vermek, toplum sorunlarında duyarlı, yurdun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunma bilincini ve gücünü kazandırmak ilk amacımızdır.
Buna yönelik olarak genel kültür dersleri ve çeşitli meslek alanlarında endüstrinin ihtiyaç duyduğu mesleki formasyon verilmek suretiyle, hayata, iş alanlarına ve yüksek öğretime hazırlayan programlar uygulamaktayız.
Tarihçe
Okulumuz 2001-2002 öğretim yılında faaliyete girmiştir. 6 alanda eğitim vermektedir. Bu alanlar Bilişim Teknolojileri, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri alanlarıdır.
Okulumuzda 2005-2006 öğretim yılında Bilgisayar Bölümü Teknik Lisesi faaliyete geçmiştir.
2007-2008 öğretim yılında ise Anadolu Teknik Lisesi açılarak, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı eğitime başlamıştır.
2009-2010 öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Metal Teknolojisi Alanı açılmıştır.
2011-2012 öğretim yılında Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Bilişim Teknolojileri Alanları da Anadolu Teknik Lisesi bünyesine eklenmiştir.
2011-2012 öğretim yılında Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı açılmıştır.
2012-2013 öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi açılarak Elektrik-Elektronik Teknolojisi ve Bilişim Teknolojileri Alanlarında eğitime başlanmıştır.
2012 Ekim ayında Okulumuzda Döner Sermaye İşletmesi kurulmuştur.
2013-2014 öğretim yılında Anadolu Meslek Lisesi bünyesinde Metal Teknolojisi Alanında eğitime başlanmıştır.
2013-2014 öğretim yılında Anadolu Teknik Lisesi bünyesinde Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanında eğitime başlanmıştır.
Okulumuz üç ana bölümden oluşmaktadır.
- İdari Bina
- Atölye Binası 1
- Atölye Binası 2
Kurumumuzda Uygulanan Programlar
1 Anadolu Meslek Lise
2 Anadolu Teknik Lise
3 Endüstri Meslek Lise
4 Teknik Lise
5 Mesleki Açık Öğretim Lisesi
Kurumumuzda dört ayrı okul bulunmaktadır. Okullarımızdan Anadolu Teknik, Meslek ve Teknik Liselerde mesleki derslerle birlikte yüksek öğretime hazırlık dersleri de verilmektedir. Öğrencilerimiz üniversite giriş sınavlarında sayısal bölümü mezunu öğrenciler olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca hafta sonları yüksek öğretime hazırlık kursları da verilmektedir.
Akşam ve hafta sonları Mesleki Açık Öğretim programı uygulanmaktadır. Okulumuzu bitiren her öğrencimizi diplomasıyla birlikte iş yeri açma belgesi verilmektedir.
Nitelikli eğitim kadrosu, duyarlı veli ve gayretli öğrencileri ile bir aile olmanın mutluluğunu yaşayan okulumuz, ülkemizin geleceği adına teknik elamanlar yetiştirmede ne denli önemli bir sorumluluk üstelendiğinin bilincinde olarak, çalışmalarına 1250 öğrenci ve 105 personeli ile hız kesmeden devam etmektedir.
Kurumumuz Bünyesindeki Okullar
A - ANADOLU MESLEK LİSESİ
Bilişim Teknolojileri Alanı
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
Metal Teknolojisi Alanı
B - ANADOLU TEKNİK LİSESİ
Bilişim Teknolojileri Alanı
Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Alanı
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Alanı
C - ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ
Bilişim Teknolojileri Alanı
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
Metal Teknolojisi Alanı
Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı
D - TEKNİK LİSE
Bilişim Teknolojileri Alanı
E - MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ
Bilişim Teknolojileri Alanı
Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı
Metal Teknolojisi Alanı
Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı
Anadolu teknik ve teknik lisesine geçiş
MADDE 30-
(1) Teknik liselere geçiş için, ortaöğretim kurumlarının 9 uncu sınıfını doğrudan geçen ve yılsonu başarı puanı en az 60 olan öğrenciler başvurabilir.
(2) Öğrenciler, yılsonu başarı puanlarına göre sıralanır. Yılsonu başarı puanı eşit olan öğrencilerden sırasıyla matematik, fizik, kimya, biyoloji, dil ve anlatım dersinin yılsonu başarı puanı yüksek olanına öncelik verilir.
(3) Anadolu teknik liselerine, kontenjan açığı bulunmasına ve ikinci fıkradaki şartların taşınmasına bağlı olarak ortaöğretime yerleştirmeye esas puanla öğrenci alan okullardan geçiş yapılabilir.
Alan ve dala geçiş
MADDE 31-
(1) Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanı ve/veya özel yetenek, mülakat ve/veya beden yeterliği sınavıyla öğrenci alan okullar dışındaki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında, alan seçimi 10 uncu sınıfta yapılır. Tüm mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında dal seçimi ise on birinci sınıfta yapılır.
(2) Teknik liseler ile meslek liselerinin 10 uncu sınıflarında alanlara alınacak öğrenci sayısı; müdür başyardımcısı veya bir müdür yardımcısının başkanlığında ilgili alan şefiyle atölye/laboratuvar şefinden oluşan komisyonca belirlenir.
(3) Görme, işitme, kekemelik, spastik ya da ortopedik engeli bulunanların, durumlarına uygun meslek alan ve dalına ya da programa yönlendirilmeleri ve yerleştirilmeleri sağlanır.